Kuhinjazz bio i slike

Kuhinjazz bio i slike:

Enes Tahirović

Dejan Ljujić

Stefan Pavićević

Slaven Ljujić
Slaven Ljujić je rođen u Nikšiću, Crna Gora, gde je počeo svoje muzičko obrazovanje na odsijeku za klasicnu gitaru. Opcinjen zvukom bubnjeva odlucuje da im se profesionalno posveti uporedo uceci gitaru u muzickoj skoli „Vasa Pavic“ u Podgorici.Posle srednje škole, odlučio je da napravi korak u svet savremene muzike upisujuci poznati koledz za muziku Berklee u Bostonu(SAD).
Svoju profesionalnu karijeru Slaven je počeo kao bubnjar i najmlađi član tada najvećeg crnogorskog Diksilend orkestra ( „Gradski orkestar Niksic“).
Tokom srednje škole Slaven je pohadjao odsijek za jazz kod profesora Momice Glomazica a
2012. godine, primljen je na Berklee College of Music (Boston) uz stipendiju. U toku skolovanja je imao priliku da se upozna i radi sa nekim od najpoznatijih umetnika današnjice kao što su Vinx, Dave DiCenso, Marko Đorđević, Neal Smith, Ralph Peterson, Mark Walker i mnogi drugi. Najveci uticaj na njegovo muziciranje imali su Vinx De` Jon Parrette ( pevač, perkusionista i kompozitor), sa kojim je radio na mnogim projektima (New York Summer concert series u Riverside Park-u, Soul Kitchen, Vocal Summit, kao i bubnjar na njegovom predstojećem CD-u).
Među ostalim umetnicima sa kojima je Slaven svirao su takodje i Clarence Spady („Terra Blues“, NY), Cori Glover „Living Colour“, Erik Normand.
On je snimio bubnjeve na pet muzickih albuma za razlicite izvodjace: Kristijan Djuranovic- ( „I Speak“, 2013), John Hiland ( „Johnny Fury“, 2014), Virginia Rubino 2015, Larry Watson ( „Prescriptions“ 2015), Vinx(2016), Kuhinjazz, 2021. Sa svojim sastavom Kuhinjazz snimio je album na kojem svira električnu bas gitaru, kontrabas i perkusije.
Luna Kostadinović
Martin Djordjević
Martin Djordjevic, rodjen u Beogradu. Osnovno muzicko obrazovanje stice u muzickoj skoli ‘Petar Konjovic’ u Beogradu, da bi kasnije pohadjao srednju muzicku skolu ‘Kornelije Stankovic’. Diplomirao na jazz akademiji, ‘Siena jazz university’, Siena, Italija. Svirao sa: Ares Tavolazzi, Michael Blake, Wayne Escoffery, Sule Jovovic etc. Clan je vise aktivnih sastava na crnogorskoj muzickoj sceni a sa svojim sastavom Kuhinjazz snimio je album „Kuhinjazz“ na kojem svira bubnjeve.

Dejan Ljujić, biografija

Luna Kostadinović biografija

Enes Tahirović biografija

Postavite odgovor

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>