JAZZ BAY 2023

X JAZZ BAY HN 2023

Jubilarni, deseti po redu, međunarodni  džez festival  Jazz Bay Herceg Novi 2023, u organizaciji NVO „Jazz Bay“ održaće se 29 i 30.avgusta  u Amfiteatru  Dvorane „Park“ sa početkom u 20:30 časova.

Festival će otvoriti  poznati slovenački  džez bend „Funktura“  koji broji 11 izvođača: Matjaz  Mikuletič, kompozitor, aranžer-trombon,   Karin Zemljič-vokal,  Matthias Bištan-truba,  Tomaž Gajšt-truba, Vid Žgajner-trombon, Marko Činčec-klavijatura, Blaž Trček-tenor saksofon. Jani Proklar-tenor saksofon,  Jani Moder-gitara, Erik Čebokli-bas gitara i Žig Smrdel-bubnjevi. Bend je nastupao na mnogim džez festivalima u regionu i inostranstvu.

Drugo veče ,srijeda 30.avgust, nastupiće beogradski  džez kvintet “ Beti i prijatelji „  kojeg pored legedarne Beti Đorđević čine:  Max Kočetov-saksofon, Milovan Paunović-piano, Branko Marković-kontrabas i Luka Jovičić-bubnjevi.

U slučaju lošeg vremena koncerti će se održati u Dvorani „Park“-

Obje večeri festivala  nakon završenih koncerata  biće upriličen jam session u Yachting clubu 32 na šetalištu,  sa poznatim crnogorskim džez umjetnicima: Sanja  Raičković-vokal, Milorad Šule Jovović-klavijature i Zoran Ćele Ćetković-bubnjevi.

U želji da pružimo nezaboravne trenutke našoj publici, organizatori su ove, kao i svih prethodnih godina, osmislili kvalitetan program kako bi privukao mnoge posjetioce i ljubitelje ovog posebnog muzičkog žanra.

Pokrovitelj festivala je Opština Herceg Novi-Sekretarijat za kulturu i obrazovanje i Sekretarijat za društvene djelatnosti, Ministrastvo Kulture i Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma  Crne  Gore,  Ambasada Slovenije, Turistička organizacija HN, JUK Herceg Fest, RTHN, hotel Palmon Bay i Yachting club .

Za sve zainteresovane posjetioce ulaz je slobodan.

Dir fest Nada  Karadžić

FUNKTURA

Funktura združuje programsku raznovrstnost, koja traži svoju inspiraciju u popu, funku, jazzu i aranžmanima u stilu legendarnih sastava kao sto su Blood, Sweat and Tears, Earth, Wind and Fire i Incognito.

Program je sastavljen od autorske muzike Matjaža Mikuletiča. Sastav Funktura podstiče u publici nostalgiju za 90-tim godinama, sa svežim pristupommuzici i aranžmanu. Bend je nastupao na festivalima kao sto su: Pula Jazz festival, Art Avlija festival u Srbiji, Jazz kamp Kranj, Cukrarna, itd.

Funkturu čine:

 • Matjaž Mikuletič – vođa benda, trombon, kompozicija, aranžman, produkcija
 • Karin Zemljič – vokal
 • Matthias Bištan – truba
 • Tomaž Gajšt – truba
 • Vid Žgajner- trombon, produkcija, dizajn zvuka
 • Marko Črnčec – klavijatura
 • Blaž Trček – tenor saksofon
 • Jani Poklar – tenor saksofon
 • Jani Moder – gitara
 • Erik Čebokli – bas gitara
 • Žig Smrdel – bubnjevi

FUNKTURA Biografija

Beti Djordjević i prijatelji

Beti Djordjević 

Dugi niz godina na ex jugoslovenskoj muzičkoj sceni. Prva saradnja sa A. Koraćem 1976. 

izbacila je hit Počnimo ljubav iz početka, koja je ušla u antologiju nase zabavne i pop muzike. Od tada je nastupala sirom sveta: Evropa, SAD, Afrika… samo po bivšem SSSRu 4 turneje. Snimala je sa nasim najpoznatijim kompozitorima i aranžerima.

Naporedo, od samog pocetka karijere nastupa sa jazz bendovima najpre po Americkim klubovima u Nemaćkoj pa dalje po Evopi.I dan danas još nas pleni svojim osmehom,, celokupnom scenskom pojavam i izvanrednim pevanjam.

    MAX KOČETOV (saksofon), rodjen je 9-og januara 1979. godine u Kijevu (Ukrajina). Muzikom je poceo da se bavi od 6-e godine,svirajuci harmoniku i klarinet. U 9-oj godini počinje da svira saksofon u dečijim duvačkim i jazz orkestrima.

Od 1992-1997-student Kijevskog državnog  muzičkog koledža “R.M.Gliera” –specijalnost saksofon.

1997-e godine odlazi u Erfurt (Nemacka), gde uzima casove kod jednog od najpriznatijih Evropskih saksofonista, Zbignewa Namislowskog (Poljska). Časove ansambla pohadja u klasi Johna Taylora (V.Britanija) i paralelno svira po jazz klubovima u Nemackoj i Francuskoj.Od 2006.godine zivi i radi u Srbiji.

Saradjivao je sa mnogim muzicarima kao sto su: Bert Joris, Dusko Gojković, John Faddis, Chuck Findley, Vincent Herring, Tim Garland, Martin Đakonovski…

Milovan Paunović je rođen u Beogradu 1980. godine. Sarađivao je sa mnogobrojnim muzičarima, poznatim i priznatim autorima kao i sa nekim od najvećih imena muzičke scene bivše Jugoslavije (Dado Topić, Slađana Milošević, Gagi Jovanović, Ana Stanić, Beti Milovan Đorđević itd.) i nastupao je u gotovo svim reprezentativnim koncertnim prostorima kao i na festivalima i manifestacijama od znažaja u zemlji i okruženju.

Učesvovao je u muzičko scenskim projektima u pozorištu kao muzičar, izvođač i kompozitor. Aktivno svira džez u pratećim sastavima poznatih beogradskih džez pevača i drugih solista kao i u sopstvenom klavirskom triu.

Branko Marković-diplomirao kontrabas na FMUBeograd, već 30 godina član i solista Big Benda RTS i mnogih naših i internacionalnih postava (Chat Baker, Larry Corryell, Less Mc Cann, Philip Catherine, Horace Parlan, Alvin Queen, Tony Lakatos, Chuck Mc Pherson, Vito Giordano, Imre Kesegi…), nastupao na koncertima i festivalima širom Evrope.

 1. do 2003. Predavao je kontrabas I male ansamble na džez odseku srednje mizičke škole „Stanković“, u Beogradu.

Branko Marković je suosnivač i umetnički direktor North City Jazz & Blues Festivala u Kosovskoj Mitrovici od 2003. i  Whitefield Jazz Festivala u Bijelom Polju, Crna Gora, od 2007.

Od 2022. godine vodi svoj sastav Sekstet Marković- Ilić.

 

Luka Jovičić, rođen u Beogradu 21.6.1984., posle završene srednje ekonomske škole ‘’Nada Dimić’’ u Zemunu, upisuje srednju muzičku školu ‘’Stanković’’, u klasi profesora Dušana Ivaniševića– smer Džez bubnjevi.

Muzičku akademiju u Beogradu, Odsek za džez i  popularnu muziku, u klasi profesora Miroslava Karlovića  upisuje 2012.godine, gde završava osnovne studije 2016.godine, a master studije 2017.godine. Od  2013.godine zaposlen je kao profesor džez bubnjeva u srednjoj muzičkoj školi ‘’Josif Marinković’’ u Vršcu.

 

 

 

Postavite odgovor

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>