Iva kostić

Iva Kostić, rodjena 31.12.1992.
Nižu muzičku školu završila u Herceg Novom, srednju muzičku školu “Vasa Pavić” u Podgorici, a studije u Americi, gdje je na Muzičkom koledžu Berkli (Berklee College of Music) diolomirala na dva odsjeka: vokalno izvođenje i savremena kompozicija i produkcija.

Učestvivala na brojnim festivalima, poput Jazz festivala u Portoriku, Slavjanskog bazara u Bjelorusiji, predstavljala Crnu goru na Svjetskim izložbama kulture EXPO u Šangaju i Milanu, kao članica etno-džez kvarteta. 2011. dobija glavnu ulogu u Mjuziklu “Nora’s Ark” njujorskog džez pijaniste i producenta Ilaja Jamina. Nastupila kao solistkinja u projektu “Montenegro svita” Patrika Olirija i Stjepka Guta.

Idejni je tvorac audio-vizuelne manifestacije “Caustic Fort” u svom gradu, koja okuplja mlade umjetnike raznih sfera interesovanja i djelovanja.
Projekat DJORDJIJANA, nastao u saradnji sa Jazz Artom i KIC-om “Budo Tomovic” iz Podgorice, predstavlja obradu 10-tak džez standarda prepjevanih na crnogorski jezik, i aranžiranih na drugačiji način, kao spoj džeza, hip-hopa, soula i Balkanskog tradicionalnog zvuka. Premijerno je izveden krajem aprila u Podgorici, na manifestaciji JAM 2019. – Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori, pod nazivom “New generation of jazz”.

Projekat DJORDJIJANA su timski odradili: Iva Kostić, vokal i aranz., pijanista Enes Tahirović, bubnjar Slaven Ljujić, gitarista Andrej Lovrić i basista Branko Vučetin. Prepjeve sa engleskog na crnogorski jezik je uradila Vesna Milačić-Kaja.